Referenssit

Seuraavassa muutamia tähän astisen uran kehityskohteita ja huippuhetkiä:

Logistiikan opettaja Jouni Ropponen halusi saada konsultointia simulaattorioppimisympäristön kanssa. Päädyimme yhteistyöhön ja muutaman vastavuoroisen vierailun päätteeksi Ekamiin rakentui varteenotettava opetusympäristö pitäen sisällään eri tyyppisiä simulaattoreita.

Sain kunnian päästä edustamaan Vantaan Variaa ja pk-seutua istuvan opetusministerin Sanni Grahn-Laasosen kutsusta valtioneuvoston juhlahuoneistoon Smolnaan toukokuussa 2016. Tekeillä oli tuolloin ammatillisen koulutuksen reformi ja opetusministeri halusi kuulla Suomen parhaiden kehittäjäopettajien mielipiteitä reformin tekemisen pohjaksi. Yhteensä tilaisuudessa oli noin 25 kehittäjäopettajaa ympäri Suomen.

Toimin Virtuaalivirtuoosit-hankeen projektipäällikkönä Vantaan Variassa. Hankkeessa oli mukana useita kouluja ympäri Suomen. Hankkeen tavoitteena oli innostaa opiskelijoita digitaalisuuden maailmaan ja tehdä kehitystyötä erilaisten virtuaalisten ympäristöjen ja sovellusten parissa.

» Voit tutustua hankkeeseen tarkemmin täällä.

Tullessani Vantaan Variaan opettajaksi syksyllä 2013 ei logistiikan osastolla ollut ainuttakaan simulaattoria. Laitoin nopeasti tohinaksi ja ensimmäinen MeVean valmistama pyöräkuormaajasimulaattori saapuikin jo saman vuoden joulukuun lopussa. Kevättalveen 2019 mennessä simulaattorien määrä on noussut kahdeksaan ja varmasti tulevaisuudessa jatkaa nousemistaan. Olemme myös kokeilleet simulaattorien kehittämisen ohessa mm. virtuaalilasitekniikka, 360-kuvausta sekä muita pienempiä digitekniikan sovelluksia.

» Voit tutustua Varia simulaattoreihin täällä.

» Täältä voit lukea Vantaan Sanomien artikkelin koskien simulaattorien kehitystä ja käyttöä.

Toimin yhdistelmäajoneuvosimulaattorihankkeen projektipäällikkönä ollessani Tampereella Tredussa. Hankkeen budjetti oli n. 1,0 miljoonaa euroa, josta simulaattorin osuus oli noin puolet. Simulaattori saapui Treduun vuoden 2013 alussa ja on siitä asti toiminut moitteettomasti Tredun logistiikan yksikössä Hervannassa Tampereella.

» Vastaanlainen rekkasimulaattori POVERI-hankkeesta. Kuvattu ennen Tampereen simulaattorin hankintaa.

Tutustu väitöskirjan tutkimussuunnitelmaan

Etsin tällä hetkellä yhteistyökumppaneita/rahoittajia tutkimukselleni.